Duurzaam Vve Beheer In Amsterdam
Duurzaam Vve Beheer In Amsterdam
Blog Article
Specialistisch Vve Beheer In Amsterdam
Dit doet het kabinet door knelpunten weg te nemen bij de bouw van woningen en de regie op de ouderenhuisvesting te versterken. Om dit doel te behalen worden 290.000 van de 900.000 te bouwen woningen geschikt gemaakt voor ouderen. Voorbeelden van deze woningen zijn zogenaamde nultredenwoningen zonder trappen (170.000), geclusterde woonvormen zoals hofjes ter bevordering van het sociaal contact (80.0000) en geclusterde verpleegzorgplekken voor bijvoorbeeld mensen met dementie (40.000).
Over de 900.000 woningen worden bouwafspraken gemaakt met provincies, gemeenten en woningcorporaties. “In hun eigen omgeving blijven mensen vaak actiever en kunnen ze hun eigen gewoontes aanhouden. Daardoor blijven ze vitaler en zelfstandig. Dat is wat we allemaal willen, maar ook wat nodig is om onze zorg toegankelijk te houden.
Het kabinet wil dat ouderen eerder nadenken over het wonen van straks. Naast de bouw van geschikt aanbod zet het kabinet in op het actief informeren van ouderen over de mogelijkheden door bijvoorbeeld een informatiecampagne. Eventuele belemmeringen worden aangepakt. Dat heeft ook positieve gevolgen voor de doorstroming op de woningmarkt.
Amsterdam Vve Beheer: Service Op Maat
Het gaat ook om de leefomgeving. Dat betekent dat de wijk toegankelijk is, dat er voorzieningen in de buurt zijn en dat de omgeving uitnodigt tot bewegen en ontmoeten. In alle gemeenten zullen deze aspecten van de leefomgeving worden meegenomen in de lokale visie op wonen en zorg. Het ondersteuningsteam Wonen en Zorg ondersteunt gemeenten bij het maken van die visie.
De subsidie kan worden aangevraagd door een samenwerkingsverband van één of meerdere gemeenten en GGD’en met een onderzoeksorganisatie en eventuele andere relevante partijen. Samenwerken met een provincie is een pré. Daarnaast stimuleren wij samenwerking met andere relevante partijen, zoals woningcoöperaties, zorg- en welzijnsorganisaties en bewonersorganisaties. Bij voorkeur worden ook de inwoners actief betrokken.
Dit is niet verplicht, maar komt het beoordelingsproces van ZonMw ten goede. Het formulier vindt u in bijlage 1 van de subsidieoproep. Op 22 en 29 juni 2023 organiseerden we informatiebijeenkomsten waarin de deelnemers alles Meer informatie hoorden over de subsidieoproep. De opname kunt u hier terugkijken. Naar aanleiding van de bijeenkomsten, hebben we een lijst opgesteld met veelgestelde vragen en antwoorden.
Report this page